Известие

Collapse
No announcement yet.

Губи обороти като е загряла 156 селеспийд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Днес сутринта я запалих и се разходих малко с нея. Резултата е задоволителен, но изкочи нещо друго.... Някак си връща оборотите по-бавно. Като я закачих имаше записана грешка - Р0130 - нещо за О2 - явно въздуха. Изчистих грешката, загасих я , оставих я 20-тина минути в покой, след това я запалих и не записа грешката отново. Напа.рави ми впечатление, че малко трудно запали тази сутрин, но почти веднага се оправи.
    Attached Files

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

Радвам се че всичко е наред !!!!! Тези дни е хубаво да я покараш минимум 100 км. само на бензин,за да си направи хубаво настройките,иначе всичко се обезмисля !!!!Имай предвид,че твоя дросел се обучава доста бавно в движение и затова сега сваля бавно оборотите

---------- Post added at 10:28 ---------- Previous post was at 10:26 ----------

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
      Колега Mury, дали ще коментираш или не ми е все тая. Това, което съм написал е факт и е средностатистическа извадка от 3 156-ци 2.0ТС, едната от които на газ.
      Оувър.
      Казах ти,че 156 с ръчни скорости е с друг инжекцион,156 селе е с напълно електрически дросел,докато при теб има моторче !!!!!! При 156 с ръчни скорости го има тоя филм с оборотите в движение,затова имаше цяла тема за прословутия пин 15 !!!
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Мъри, благодаря ти, ще я покарам още днес . Ще мина само на бензин за стотина километра, след това ( до колкото газаджиите ми казаха, че компа на газта взима информация от еку-то ) , ще я покарам и на газ стотина км. Ще ми се да видя, ше ми оадне ли разхода под 15 градско, защото тая кола от 5-6 години си харчи точно 15 градско и 8 извънградско. Преди 10 години, като я купувах, не помня как е харчела, ама тогава и не обръщах внимание.
        Можеш ли да му кажеш за грешката нещо ?

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Ами грешката пак е за сондата,обаче трябва да я покараш на бенз,да разбере че има нова сонда,и да си направи адаптациите.

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Ами грешката пак е за сондата,обаче трябва да я покараш на бенз,да разбере че има нова сонда,и да си направи адаптациите.
            Благодарско. Ще я покарам сега.

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Нъцки, минах 40 км на бензин, грешки няма, не записва нови, няма стари, нооооо, оборотите се вдигат сами. А бе правят си квото искат. Веднъж са нормални, веснъж ги вдига сама и, когато съм си махнал крака от педала, вместо да убива скоростта, та си я поддържа все едно съм с темпомат. Според мен, или не съм адаптирал дросела, или някое кабелче прави мизерии. Идеи ? ..
              Мъри, знам, че каза да я карам сто километра поне, но и 40 в София из задръстванията, трябва да са достатъчни....
              Утре в работата, ще ресетна еку- то отново.

Направих всичко отново. Нямаше грешки като закачих днес колата. Поствам принт. Нека майсторите да изкажат мнение за стойностите.
              Колко време му трябва на тоя дросел ....бааааата мата
              Attached Files
              Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 12:19.

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

Никой ли няма да си каже тежката дума ?
                П. П. Покарах сто километра извънградско, но проблема стои
                Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 11:22.

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Много време му трябва,аз ти казах да смениш сондата и да не пипаш дросела.Сега ще чакаш да се обучи,наистина му трябва време.Иначе 40 км.не са достатъчни за пълната адаптация на бензин,казах ти минимум 100,аз на моите клиенти препоръчвам 200-300 км.градско.

Comment

Много време му трябва,аз ти казах да смениш сондата и да не пипаш дросела.Сега ще чакаш да се обучи,наистина му трябва време.Иначе 40 км.не са достатъчни за пълната адаптация на бензин,казах ти минимум 100,аз на моите клиенти препоръчвам 200-300 км.градско.
                    Брат, ок ще карам на бензин 200 км на бензин градско. Днес минах сто, ама ходих до вилата, та по хемус.... Ако има нещо друго, което може да съм преебал - мпх ( не знам кво е ), или стъпков мотор, ще изпише ли грешка мес-а? Щото сега грешки няма.

П.П. Сега я закачих отново. Има грешка с номер Р0130 - Нещо за въздуха.
                    А бе да не е отново ламбдата проблемна ( въпреки, че грешка тя не показва ) ...Любо ред ми я даде, ама е от 1.8
                    Last edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 21:20.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

P 0130 е за ламбда сонда

Comment

P 0130 е за ламбда сонда
                        Тази сутрин карах само на бензин и проблема като че ли го нямаше. Ще покарам още няколко стотин км. Но на газ проблема го има, което ме навежда на мисълта, че трябва и газта да ходи на настройки.
                        Грешка на бензин не вади.....ще поживеем, ще видим

sigpic
                        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Тази грешка преди време ми костваше много нерви и финанси.

Comment

Първоначално публикувано от inpuls.1980 Покажи съобщение
                            Тази грешка преди време ми костваше много нерви и финанси.
                            Сподели как си се отървал от нея. Къде е бил проблема?
                            Сега я карам два дни само на бензин и още не я е набило пак

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                              Тази сутрин карах само на бензин и проблема като че ли го нямаше. Ще покарам още няколко стотин км. Но на газ проблема го има, което ме навежда на мисълта, че трябва и газта да ходи на настройки.
                              Грешка на бензин не вади.....ще поживеем, ще видим
                              Aко всичко е наред докато караш на бенз,отивай на настройки на газ.Казах ти в самото начало,че дъното на проблема може да е в газта.Ламбдата не си я сменил залудо,защото на твойта и е изгорял нагревателя.

Comment

Aко всичко е наред докато караш на бенз,отивай на настройки на газ.Казах ти в самото начало,че дъното на проблема може да е в газта.Ламбдата не си я сменил залудо,защото на твойта и е изгорял нагревателя.
                                Не бе , на мен ми е ясно, че моята беше фира отдавна. Пусках МЕС-а и грешка с ламбда, чистя грешката, паля колата и веднага я набиваше отново.
                                Сега не е така. Тая грешка , Р0130 е нова, никога до сега не се е появявала. Нещо за въздуха е. Преди направо ми чекваше грешен сигнал от ламбдата. Ще покарам още 30 лева на бензин, след това при газаджийте да пренастройват по новата ламбда. Аааа, тая грешка още не се появява, ама аз и не съм успял до момента да загрея до 90-100 градуса колата. Ама пък и на газ не съм минавал. Или се появява, когато колата загрее достатъчно, или, когато мине на газ според мен.

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X